dijous, 17 de gener del 2008

Reequipament i ressenya de la Paret de Calella








Situades a la paret de formigó de la N-II, al seu pas per la cala anomenada la vinyeta, es van equipar a principis dels anys 80 unes quantes vies d’escalada esportiva, que demostraven la necessitat d’un espai on entrenar, ja que al Maresme per desgràcia no trobem gaires parets de roca natural.



D’això ja fa més de 25 anys quan escaladors com en Jaume R, en Joan M i en Josep G, picaven forats a cops d’escarpa directament al formigó, creant el que seria una de les millors parets d’escalada de l’alt Maresme, i es que aquest racó té un ambient molt agradable, ja que això d’entrenar en una cala prou tranquil·la i amb les vies pocs metres de l’aigua, fan d’aquest espai una escola perfecte per anar-hi durant tot l’any, tant a iniciar-se en aquest esport com a entrenar fent sèries per millorar la tècnica i resistència.

El problema amb que ens trobàvem els darrers anys era la falta de seguretat, ja que les reunions s’han deteriorat ràpidament perquè en aquella època no hi havia materials per equipar en ambients marítims, i també pel gran ús que han rebut.

Per tant la prioritat ha sigut equipar totes les vies amb noves reunions d’acer inoxidable molt resistent (AISI 316), que porten un mosquetó de seguretat i es fixen amb dos ancoratges químics. La veritat és que són unes reunions molt segures, resistents i còmodes, de la casa Fixe.

Un altre aspecte que hem millorat és la restauració de les vies que tenien preses molt antigues que s’havien caigut, es movien, estaven gastades, o trencades. Així hem instal·lat les noves preses de Fixe, fabricades per JM climbing surfaces que són molt més ergonòmiques, i tenen un acabat que li donen un tacte molt adherent. Cal dir que s’han respectat les vies de “forats” ja que estan en bon estat i són les més típiques de la paret, d’altres s’han arreglat parcialment i algunes s’han renovat completament. Així contem que finalment disposarem de més d’una vintena de vies que van del 4rt fins el 7è grau de dificultat i tenen una llargada de 8 a 20 metres, en general són vies de placa amb passos força dinàmics però també n’hi ha alguna que passa pel desplom dels túnels.

Finalment vull agrair la col·laboració del GEM, i de l’empresa JM Climbing Surfaces, i a totes les persones que han col·laborat activament en les tasques de reparació, gràcies a tots aquest projecte s’ha pogut realitzar. També convido a tothom a que vingueu a provar les vies tant si sou escaladors veterans com si és la primera vegada que practiqueu aquest esport, esteu tots convidats!!

­ SEMPRE AMUNT !!




Escrit realitzat per Xavier Gelpí al Drecera


6 comentaris:

un tal Pinxo ha dit...

Felicitats per la faena...algun dia (si paso)les escalare...una abraÇada del Maki

Mohawk ha dit...

Moltes felicitats pel curro! I donar-vos les gràcies per totes les facilitats mostrades perquè les ressenyes sortisin a la guia del Maresme.

Enhorabona!

G.E.Malgratenc Sec. Escalada ha dit...

Merci, esperem que us agradin les vies.
I com a curro el teu Mohawk, per les ressenyes era el mínim.
Esperem que les disfrutin molta gent com s'ha fet fins ara, però amb un xic més de seguretat...
Apa salut i escalades
Sempre Amunt.

Anònim ha dit...

Només shan reequipat les reunions o tots els ancoratges antics??
Gracies

G.E.Malgratenc Sec. Escalada ha dit...

Principalment només s'han reequipat les reunions, ja que els ancoratges encara es troben en bones condicions i segons els antics equipadors encara n'hi ha per anys...

Una de per allà ha dit...

Bones!!!
em penso que el comentari que he fet abans no s'ha quedat, torno a publicar.
Us buscava fa un temps i avui us he trobat per casualitat, cal dir però que veig que no hi ha gaires actualitzacions, per tant, volia demanar-vos si teniu alguna altra web, facebook o una adreça a la qual poder dirigir-me. Tinc algunes consultes.
Moltes gràcies i molt bona feina!!