dimecres, 9 de gener de 2008

TERRA INCOGNITA Les Agudes – Montseny 230m. 6c (V+/A1 obligat)


TERRA INCOGNITA Les Agudes – Montseny 230m. 6c (V+/A1 obligat)


Equipada al agost del 2007 per: Xaro Gandia, Josep Mula i Laura Piferrer (socis del centre) Amb l'ajuda del GEM i d'Esports DOM

1º ascensio i alliberament: 10 de setembre 2007 per Joan Bardalet
Aproximació: Cal deixar el cotxe al punt quilomètric 23,8 de la carretera de Santa Fe del Montseny, on hi ha un petit forat per tres vehicles, i just per el petit barranc que tenim alla mateix comencem a trobar fites per un bon camí que puja molt dret fent ziga-zagues primer pel bosc i mes tard per mig d' una tartera, cal pujar prou gairebé on acaba el pedregar i comencen les parets fins que trobem una gran fita (25min.) girem a la dreta passem al costat del inici del Vol del Home Ocell i aquí cal agafar un corriol fitat que ressegueix el peu de parets i en poc mes de 5 minuts arribem al inici de Terra Incògnita, nom a peu de via i pitó amb baga visible

Llarg 1 (V+, 25m.)- comencem per una tètrica xemeneia que poc a poc es va posant mes i mes dreta fins que hem de superar dos ressalts que desplomen però amb molt bon canto i ben assegurat després ens anem uns metres a la nostre dreta per superar una petita panxa sobre placa fina i recte amunt fins reunió. Amb cordes de 60m. Es possible enllaçar els 2 primers llargs(1pito, 4parabolts).

Llarg 2 (V+, 30m.)- uns metres a la dreta enfilem amunt pel mig del aeri espero per placa fisurada i molt vertical, on podem posar catxarros si veiem lluny les xapes, després del 3er parabolt deixem el fil de l'aresta i hem de flanquejar a l'esquerra pel itinerari mes evident fins la R (4 parabolts).

Llarg 3 (6a, 40m.)- a l'esquerra flanquegem uns metres per la vira herbosa fins al peu de paret, aqui pujem un pel i cal fer uns 4 metres de travessa prou fina, (possible A0), a partir d' aqui anem seguim les xapes pel cami mes evident i (compte amb el fregament de les cordes) afrontem un finet mur amb fines regletes que no es veuen a priori, ens hem de possar de peu sobre una cutre plataforma herbosa i fer una curta travessa fins buscar la fissura de la dreta que a mesura que anem pujant es va tornant mes facil, seguim pel fil de l'aresta fins trobar la R (8 parabolts).

Ara deixem l'aresta i busquem la paret de la nostre esquerra, en aquest punt el millor es recollir la corda i gairebe posar-nos les bambes i hem de seguir unes fletxes blanques en sentit descendent que ens duen a la part mes baixa de la paret.

Llarg 4 (6a, 25m.)- enfilem recte amunt per terreny completament vertical, amb bona presa, però no gaire adherent, busquem el terreny menys difícil que ens duu en diagonal a la dreta fins superar una placa llisa, fent una fàcil travessa a l'esquerra i anem a buscar amunt un evident diedre llis amb excel·lents presses de mans als laterals (possible A0), fins arribar a una estreta i aèria repisa on muntem reunió. (3pitons, 6 parabolts).Llarg 5 (6a, 50m.)- sortim per l'esquerra amb passos prou atlètics i comencem a fer travessa a dreta per sobre l'extraplom amb presses prou fines i desprès seguin la mateixa tònica recte amunt fins trobar una fàcil repisa de mans que ens duu a la dreta, ara el terreny es mes ajagut i anem superant varis ressalts sobre petites presses, superem una fina placa (evitable per l'esquerra) i arribem a una amplia vira herbosa ascendent fins muntar reunió uns metres mes amunt. (1pito, 9 parabolts)
Llarg 6 (6c/A1, 40m.)- escalem amunt i al superar un petit esglaó ens trobem consecutivament 3 pitonisses d'expansió (¿?) on ens caldrà plaques recuperables o baguetilles, seguim amunt per una placa inclinada amb poc relleu fins la base de la paret desplomada, ens enfilem per la seva fissura diagonal de generosa pressa i que es facil de protegir, on acaba aquesta un petit flanqueig a la dreta sobre roca desplomada i llisa i aqui trobem el pas mes dur de la via (6c), ben protegit i possible superar en A1, a continuacio un mur vertical amb molt bona pressa i bones possibilitats de autoproteccio ens duen a la R. (1 pito, 3 pitonisses, 6 parabolts)
Llarg 7 (V+, 25m.)- ens desplaçem uns 6 metres a la dreta a traves d'una vira herbosa, per un petit diedre guanyem alçada i a partir d' aqui ens caldra visualitzar els allunyats parabolts que marquen l'itinerari a seguir, per bona pressa i generoses fissures que ens aportaran confiança al auto protegir-nos (3 parabolts).


Baixada: cal seguir carenejant el tram final de la aresta de Les Agudes fins assolir sense dificultats el seu cim, ara baixem uns 200 metres fins situar-nos al collet de Les Agudes, a l'esquerra surt un bon cami senyalitzat amb marques de color vermell, passem per la font del Briaço i seguim baixant seguint les taques de color fins arribar a la carretera, ara només ens caldrà resseguir aquesta poc mes d' un quilòmetre per arribar al punt de sortida.
Material necessari: cordes de 50 metres mínim, 4 o 5 friends mitjans i petits, 3 plaques recuperables i 12 cintes exprés.Altres dades: Orientació nord on caldrà evitar l'hivern i ideal per l'estiu. Reunions còmodes amb parabolts de M10 no rapelables, la resta de la via amb parabolt de M8 i pitons casolans.

2 comentaris:

josep ha dit...

Eiii Joan, Quina sorpresa trobarte per aqui, en Lluis ja mha havia comentat alguna coseta del blog d'escalada del GEM, pero no se com dimonis has trobat aquest meu, ningu sabia de la seva existencia jejee, jo i laura tambe em fet un de personal on ressenyem tota l'activitat que fem, pero com pots imaginar ara per ara poca roca i molt de glaç, passam la teva adreça i si vols ja et fare arribar el nostre blog.
Espero t'hagi agradat el resum de la via aqui tant com la vas gaudir el dia que la vas alliberar.
Fins aviat.
josep_mula@yahoo.es

joan ha dit...

Eiii, ja te enviat un correu. Esperem que el blog vagi creixent mica en mica, ja que porta la seva feina. Si em passes la vostra adreça la linkaré, ok?
Si obriu més vies, ja saps estic a punt, jeje
Espero que la temporada hivernal us vagi bé i feu moltes primeres.
Apa salut i escalades.
Ens veiem